Vad är kakor

Kakor är en liten textfil som skickas mellan webbläsaren och webbservern. I filen sparas en liten mängd data t.ex. om vad du gör på webbplatsen. När du sedan besöker webbplatsen nästa gång kan webbläsaren komma ihåg vad du gjorde förra gången. Kakor är inte skadliga för din dator. Filerna är små och begränsade gällande hur mycket information som får sparas, således påverkar inte kakor datorns lagringsutrymme märkbart.

Varför används kakor

Närpes Fjärrvärme använder sig av kakor för att erbjuda en bättre anpassad användarupplevelse genom identifiering av besökare och analys av trafik på webbplatsen. Våra kakor lagrar inte personligt identifierbar information om besökaren som t.ex. namn eller e-post. 

Hur du kan kontrollera användning av kakor

Du kan kontrollera kakor via webbläsarens inställningar. Att stänga av kakor rekommenderas inte eftersom att det försämrar användarupplevelsen på webbplatsen och kan göra att innehåll inte visas. Vill du ta bort kakor som har sparats på din dator kan du gå in på din dators webbläsare och radera kakor i inställningarna. Om du raderar kakor kommer webbplatser du besökt inte ihåg tidigare inställningar och innehållet anpassas inte för dig. Enligt lag måste alla webbplatser som använder sig av kakor meddela för sina besökare att kakor används samt hur de används och hur de kan undvikas.

 

 

Cookiepolicyn uppdaterades 31.05.2018