Mikä on kaukolämpö?

Helppohoitoinen ratkaisu talosi lämmittämiseen

Kaukolämpö on helppohoitoinen ratkaisu meille, jotka elämme viileämmässä ilmanalassa. Lisäksi kaukolämpö hyödyntää energiaa, joka muuten menisi hukkaan, joten vaihtoehto on myös ilmastoälykäs - asia, jota arvostetaan yhä enemmän useilla aloilla, koskien kehitystä ja kannattavuutta.

Älykkäämpi järjestelmä

Helppoihoitoinen ja huoleton

Ympäristöystävälliset vaihtoehdot

Turvallinen ja tasainen lämmitys

Kaukolämmön valinta

Vastauksia tavallisiin kysymyksiin

Onko se kannattavaa?

Kaukolämmitys on kannattavaa, jos haluat ympäri vuoden lämmitettyä rakennusta energiaa säästävällä ja ympäristöystävällisellä ratkaisulla. Operatiiviset kulut ovat alhaiset eikä ylimääräistä työtä tarvita liittymisen jälkeen. Sitten voidaan vain nauttia lämmitetystä talosta.

Miten se toimii?

Vesi pumpataan putkiin, jotka ovat yhdistetty maan alle kaukolämpökeskukseen, jossa vesi lämmitetään suurilla polttouuneilla, jotka käyttävät pääasiassa turvetta, jne. Lämmin vesi kiertää rakennukseen ja palaa sitten kaukolämpökeskukseen lämpenemään uudelleen, jolloin se jälleen pumpataan ulos lämmittämään eri rakennuksia.

Mitä se maksaa?

Kustannukset koostuu pääasiassa liittymismaksusta, ja sitten kuukausittaiset kustannukset sen mukaan, kuinka paljon lämpöä rakennus tarvitsee. Ainoa kiinteä kustannus on liittyminen. Kuukausittaiset kustannukset riippuvat tarpeesta.

Mitä saan?

Ongelmaton lämmitys ympäri vuoden. Kesäisin käyttö maksaa myös vähemmän, koska silloin talot eivät vaadi yhtä paljon lämmitystä.